За Божидар Цендов

Божидар ЦендовАз съм Божидар Цендов, магистър-психолог, фасилитатор системни и семейни констелации. Член на Дружеството на психолозите в България.

В търсене на себе си и на любовта стигнах до психологията и психотерапията. Оказа се, че те са част от личната ми реализация.

Това, което човек знае и може, не е само негово. То може да бъде разпространено за общо благо, удовлетворение, успех и мир. Това е, което правя.

Работя индивидуално и групово. Създавам семинари за личностно развитие и терапия. Автор съм на книгата „Пътеводител на будния дух“.

Основна насока на работата ми 

Да приемем и обичаме себе си, да открием вътрешните си ресурси и реализираме потенциала си в личния живот, работата, взаимоотношенията и връзките, като се научим да преодоляваме вътрешните и външни пречки (емоционални, здравословни, ситуативни, при вземане на решение и т.н.)

Това включва и: преодоляване на кризи във връзката, изграждане на връзка, освобождаване на любовта; предоляване на раздели и загуби; справяне с депресия, страхове, безпокойство, неувереност в себе си; преодоляване на емоционални травми и работа с емоциите; проблеми с теглото; баланса в живота; работа със здравословни проблеми и с тялото; справяне със стрес и бърнаут; намиране на себе си и смисъла на живота; преодоляване на жизнени кризи; родителство; репродуктивни проблеми; зависимости; личностно развитие.

Членство в професионални организации

 

Академично образование

– Магистратура „Психология и психопатология на развитието“, ВСУ „Черноризец Храбър“, Варна

Обучения, участия в терапевтични школи и методи психотерапия

– Гещалт психотерапия –  Български Институт по Гещалттерапия

– Хипноза и хипнотерапия – “Ериксонова  Хипноза и Хипнотерапия” – обучител Консуело Касула, председател на Европейското Дружество по Хипноза .

– Двугодишен период на обучение към Фондация „Фамилни Констелации – България“ воден от група международни преподаватели с водещ обучител Ласло Матиаковски. Фасилитатор Семейни Констелации. 

– Двугодишен период на обучение към Френския Институт за Фамилни и Системни Констелациии с преподавател Колин Д’Обре (Coline d’Aubret). Фасилитатор Фамилни и Системни Констелации. 

– Невро лингвистично програмиране (НЛП) и хипноза –  майсторско ниво невро лингвистично програмиране, обучение сертифицирано от д-р Ричард Бандлър (“бащата” на НЛП),  Джон Лавал (председателят на международната НЛП асоциация) и Александър Попов, тренер по НЛП.

Други терапевтични методи с поглед и принос към психичното:

– Цветотерапия (цветни есенции на д-р Бах) – обучител Лияна Петрова, психолог-цветотерапевт.

– Себереализация чрез актьорско майсторство – обучител актьора Михаил Милчев

За повече информация и за записване за консултация и психотерапия телефон 0888 605 365  (също viber и whatsapp), e-majl: office@bojidartzendov.com

Консултации и терапия за клиненти извън България се осъществяват по Skype.