Kогато си успешен в работата и бизнеса, а в любовта не

Най-притеснително е, когато си успешен в работата и бизнеса, а в любовта не

Притеснително е

Е, може би по-тежко е, когато не ти върви нито в работата, нито в любовта.

Но когато си успешен в бизнеса и знаеш, че си много добър, и виждаш всеки ден свидетелства за това, че си много добър, започваш да се недоумяваш.

Защото след работа (рано или късно, дори да работиш по 20 часа), та след работа се прибираш вкъщи при връзка, която не върви, или се прибираш в просто празна къща.

И може би почвате да се питате откъде идва това противоречие

И ако не сте започнали да се питате, е крайно време да започнете да го правите. Защото иначе ще запълвате всяко свободно време с работа, с бизнес и накрая ще свикнете със ситуацията. 

Със ситуацията се свиква, но трудно може да се свикне с липсата на човек до себе си, липсата на семеен уют, деца, че дори и липсата на секс. 

Аз знам, че ти като човек на бизнеса, можеш да вложиш много амбиция в решаването на проблема. Можеш да се опиташ да намериш и временни заместители. Може дори да ти се струва, че успяваш. Ако имаш бизнес нюх, това е същият нюх, който може да ти помогне да разбереш дали наистина успяваш. 

Въпросът е, че любовта не е въпрос на решение

Бизнесът подлежи на планиране, при него е вярно уравнението „повече вложено време и усилия = по-добър резултат“. Има много стратегия, има борба, има война, има съюзници, има награди за усилията. 

Любовната връзка не подлежи на решение, тя се случва. В любовната връзка няма награди, освен ако приемем, че тя самата е награда. 

В любовната връзка го няма това, което може да го има в бизнеса: „може да е трудно, но ще вложим усилия и ресурси и накрая ще бъдем възнаградени.“

Ако не се чувствате добре в една връзка, личните ви усилия не гарантират, че ще започнете да се чувствате добре.

 

Добрата връзка обикновено започва добре

Може да решите, че си заслужава, защото е красив/а, материално обезпечен/а е, има добра култура, обича ви и т.н, но тези неща нищо не ви гарантират, ако не се чувствате в тази връзка от самото начало добре, удовлетворени, оценени, сигурни и спокойни. 

Можем да вземем едно губещо предприятие, да го сринем до основи, да го построим отново, да наемем правилните хора и да го направим успешно. С интимния партньор, каквото и да направим, няма как да го подменим с по-добро копие. Вие самите знаете от самото начало (само за няколко срещи) да се обвържете ли с този човек или не. 

А ако ви е трудно дори да завържете връзка

Докато в бизнеса често не е полезно да се влагат лични елементи и отношение, в човешките взаимоотношения е вредно те да се пренебрегват. А те искат много време. Единствената полза от това вложено време е, че имате щаслтива връзка. Не е малко, нали? Това е нещо, от което не трябва да се пести.

Да имаш връзка е още една работа на пълно работно време.

 
Успешната връзка не е въпрос на решение, тя си иска своето време и преживявания. Двойките наоколо губят много време за тези преживявания и така ще е, докато съществува връзката или поне успешната връзка.
 

Любовните връзки „виреят“ в личния живот

Това, което ни прави щастливи в бизнеса, е различно от това, което ни прави щастливи у дома. Освен, ако не мислите постоянно за бизнес, но това е друг проблем. 

Личният живот е това, в което се заражда и утвърждава любовната връзка. Без да имате личен живот, няма как да имате връзка. Без да имате достатъчно личен живот. 

Дори да създадете любовна връзка на работното място, тя ще просъществува, единствено ако имате личен живот, който да й посветите. 

Може да си казвате „нямам връзка, нямам семейство, ех, какво да правя, ще се посветя на работата“. И така да си отрежете възможността да имате човек до себе си. 

Иска се много сила, за да си позволиш да имаш личен живот. А без пълноценен личен живот, няма да има пълноценна любовна връзка. 

 

Личният живот отваря пространство за другия

Това всъщност важи за всички хора. Ако не се погрижим за себе си, няма да сме атрактивни. Ако нямаме личен живот, няма как да привлечем друг човек в него. Въпрос на интереси. Има много модели , които показват какво събира хората и ги задържа заедно. 

Но първото и изначалното е да имаме пространство в своя живот, където да влезе другия, както и другият да има пространство, където да влезем ние. 

Тук не става въпрос за секс и хранене. 

Храненето, например, обикновено няма нищо общо с личния живот – то е физиологична нужда. Но, вече, стилът на хранене е част от личния живот. Ако харесвате френската кухня и й посвещавате време, това е нещо, което привлича към вас потенциални партньори. 

Личният живот не може да се определи като „времето, когато не работите“. Той е свързан с преживяванията ви в свободното време, с това, кеото обичате да правите, с това, в което се оставяте да ви въвличат приятелите, с всички „неразумни“ действия, които може да си позволите, че дори и с нещата, които вършите по домакинството. 

Това да си стоите вкъщи и да гледате телевизия, не е личен живот, даже да му отделяте дълги часове.

Личен живот е да имате любим парк за разходка, да пишете писма на президента, да общувате с приятели, да ходите на риба, да се грижите за родителите си, да водите племенниците на куклен тетатър, да подобрявате здравето си, да си шиете костюм по поръчка, да садите цветя пред блока и т.н. 

Иска се много сила да имаме личен живот. Обикновено не си позволяваме личен живот, заради проблеми в нашата семейна система. Несъзнавано се опитваме да балансираме противоречията като жертваме себе си. Хубаво е първо да се обърнем към себе си и да се запитаме „аз, днес, какво изживях лично за мен? Това донесе ли ми щастие?“…….след това идват другите въпроси.

Споделете мислите си (с публикуването се съгласявате с общите условия):