Движението във всеки негов смисъл ни поддържа в живота, спането на лаври води до деградация

Спането на лаврите води до деградация; движението във всеки негов смисъл ни поддържа в живота от Божидар Цендов
 
Животът не ни чака, когато решим, че трябва да спрем, че стига сме правили неща, че трябва да се пенсионираме….буквално и преносно пенсиониране.
 
Животът продължава напред и много вероятно е да станем тор за всички други, които продължават да следват подтика на живота.
 
Това превозно средство е спряло и деградирало. Но така деградира и нашето превозно средство – тялото ни, ако спрем и мислим, че трябва да се отдадем на почивка.
 
Всичко съществува, всичко се движи и се развива. Няма пределна точка на постиженията и няма значение какво точно се постига. Важно е правенето и движението напред. Никое постижение, колкото и да е велико, не може да ни даде удовлетворение за цял живот. 
 
Движението движи жизнените сокове в тялото ни и така ние сме в живота и го следваме.
 
Може да е учудващо, че има милионери и милиардери, които продължават да работят. Някои биха казали: „Ами защо не спрат и се порадват на плодовете на труда си?!“
 
Но те знаят този природен закон. Няма значение какво си постигнал. Ако не се движиш, идва деградацията, разрушението, загубите. Независимо дали тези постижения са парични, във взаимоотношенията, научни или духовни
 
И ако ние сме недоволни от работата си и тя ни изцежда, това просто означава, че сме се захванали с неправилното нещо.
 
Пресилването е толкова вредно, колкото спирането. Пресилването обикновено води до спиране, до бърнаут. Почивката е неделима от дейността. Редуването им носи радостта от живота. 
 
Движението е живот. Движението на тялото, на емоциите, на ума.
 
Любов в движение. 
 
Божидар Цендов

Споделете мислите си (с публикуването се съгласявате с общите условия):