Невероятните и плашещи ефекти на татуировките и духовните имена

 

Невероятните и плашещи ефекти на татуировките и духовните имена

Понякога татуировки или духовно име може да оказва дори положително въздействие върху човека. Но нека разгледаме каква е дълбочината на въздействието им.

1. Татуировки

Преди векове татуировки са си правили най-вече воините и жреците. При жреците това е било основно посвещаване на живота на тяхното дело, а при воините готовност да приемат смъртта.

Изключително популярни са били татуировките в някои далечни за нас райони. Например, в Полинезия трябва да понесеш почти цялото си тяло да е покрито с татуировки, за да формират такава идентичност и да бъдеш приет от обществото. Там те са били и форма на духовна защита и защита от зли сили.

Татуировката и сега изразява идентичност или показва някакво посвещение, отдаденост. Когато е направена осъзнато.

Но и тези, които си правят татуировки, защото е модерно или защото им се струва красиво, правят несъзнавано посвещение. Това може да стигне до отричане от досегашният живот и човекът се чуди защо му се случват странни неща.

Татуировката е символ, в който може да има много енергия. Знаем, че думите въздействат, символите въздействат още по-силно и дълбоко. Татуировката става част от идентичността на човека и започва да я променя.

Татуировката често свързва човека с колективното несъзнавано на група хора (някои го наричат егрегор) и идеите и животът на тази група хора започва по-силно да променя вашия живот.

Виждал съм много татуировки на клиенти и като сме ги изследвали с помощта на методите на семейни констелации обикновено се вижда, че има някакво несъзнавано посвещение и в повечето случай то е във вреда на човека.

Има хора, които си татуират образите на Ботев и Левски. Но това не означава непременно, че така се свързват с тях. Ако те правят тези татуировки в името на идеите на дадена организация, тази организацията започва повече да им въздейства. И ако тя е радикална, те ще станат още по-радикални.

Добрата новина е, че дори татуировките да останат, негативните посвещения, обричания, отказ от живота, който носят, могат да бъдат елиминирани с помощта на методи от семейните констелации.

1.1 Някои символи

Символите са важни. По времето на Хитлер всеки, който е започвал да носи свастиката е ставал по-податлив към неговата идеология. Дори без татуировки, ако слагате на колата си или жилището си символи на определени организация, може да ви въздействат по-силно с идеите си и съответно със заблудите си.

От друга страна, ако сложите на колата си или в двора си символи на държавата с добро намерение (с приемане на всички нейни граждани, независимо какво са те), това може да ви се отрази добре.

2. Духовните имена

Имената са също знак за идентичност и също символ. Но при тях има дори по-дълбока връзка.

Имената, които са ни дали родителите ни стават приети от рода ни, от предшествениците ни в рода. Независимо дали тези предшественици са живи и починали.

Рожденото име е връзката ни с рода. С него получаваме цялата енергия на рода, стимули за развитие и част от мисията си в живота.

Името продължава да ни свързва с рода и силата му винаги. Още повече, тези, които са работили о общували с душата си, знаят, че тя има за този живот едно единствено име: името дадено от родителите на човека след раждането му.

Душата отговаря на това име и общува от това име. Дори и да има даване на някакво ново „духовно“ име, името на душата си остава рожденото.

Какво става в повечето случай, ако някои ни даде духовно име. Независимо каква степен гуру е.

Първо човекът бива още повече обвързан с колективното несъзнавнао (егрегор) на общността, чието учение следва.

Второ, започва да губи връзката с рода си и да губи получаваната от него сила и енергия. От друга страна неговата сила и енергия под влияние на колективното несъзнавано се насочват (неусетно за него) да служат на чужди интереси и обикновено в негова вреда.

Започват да страдат всичките сфери на живота му, че и самото духовно развитие. Разбира се, отначало неусетно.

Ясно е, че да получиш „духовно“ име може много да влияе на самочувствието, удовлетвореността, но всеки може първо да се замисли за цената, която плаща за присъединяването към една или друга духовна група.

Тук също нещата могат да бъдат коригирани, но човек явно трябва да премине през няколко травмиращи преживявания, за да почне да се замисля в какво се е забъркал.

Всяко нещо струва част от нашето време, усилия и ресурси.

Божидар Цендов, психотерапевт, констелатор

Предполагам, че ще има хора, които освен мен също ще са Ви благодарни за споделянето. Ако искате да получавате повече такива статии на мейла си, абонирайте се за бюлетина ми тук. 
Имате въпроси или мнение – коментирайте

Споделете мислите си (с публикуването се съгласявате с общите условия):